Fanny

Här kommer två bilder från då jag fotade Fanny!





Foto och redigering: Lovisa Åström
Smink och hår: Lovisa Åström



Dagns låt




Sista veckan

Sista APU-veckan nu! Tråkigt tycker jag...

Idag har i alla fall gått fort :) Vi har dekorerat en transport ute i solen, och så har vi tryckt massvis med tröjor. Men som sagt, det gick fort så det var som lugnt :)

Nu har jag precis kommit hem och kanske snart ska fara på kalas :) Vi får se!

Sen blir det att se OC/sova :)
nice


Trött..

Har varit med Hanna, Viktor och KG ikväll.. Roligare än så blev det inte, haha!

Kan bjuda på en bild istället:




Morsdag

Hanna ringde vid ett tiden nån gång, och då for jag till henne och fixade hennes hår, sen for vi på stallet en stund och kollade vilka hästar som var kvar från tiden då vi var där och vilka nya som hade kommit :)

När vi hade tänkt fara började det hagla asmycket så vi blev kvar ett tag, men det var ganska mysigt :) Efter det cyklade jag upp till mormor och hälsade på :)

Nu har jag precis komme hem och ska ringa Hanna, för vi måste på Ica innan sex. Sen ska vi laga mat till mamma osv :)



maaah

Inte pigg man är nu asså... Kunde inte somna igår, och sen när jag var på god väg ringde Kim klockan tre...... Till vilken jävla nytta då?! Fan va sur jag var... sen en timme senare när jag också höll på somna ringde det igen, men jag hann inte svara.. 2 sekunder senare fick jag ett sma av Jim som sa att han var i Malå.

Då var klockan fyra på morgon och han hade alltså gått från Fårträsk till Malå.. Diskuterade med han till typ fem, sen tack och lov, somnade jag då..

Och vaknade 10... bra jobbat!


Lördag

Nu är det tekniskt sett söndag, men whatever.. Lördag har jag i alla fall inte gjort ett skit typ.. har sett klart OC säsong 2 och fotat Fanny. Typ det enda jag gjort.. Har även gjort en enkel design till Linn och hälsat på lite släkt :)

Känns ganska lame att typ inte ha gjort något, men alla är ju typ i ume.. man skulle ha farit dit :) Men ändå skönt att vara hemma åndå :)

Gonatt



Sov till halv ett..

Skönt med sovmorgon! Vaknade som sagt halv ett och då for vi direkt och fixade inför morsdags. Eftersom det bara var en kvart kvar innan affärerna stängde blev det lite stressigt, men vi hann då :)

Nu har ja precis ätit omelett men blev fetmätt...

Ska snart baka tårta och lyssna på musik :)

over and out


4 timmar

Ikväll har jag varit med Hanna och Kaisa. Vi möttes på MK klockan åtta, köpte varsin dricka sen gick vi hem till Hanna för att planera vad vi skulle göra resten av kvällen. Men så blev det då inte..

Vi satt hela 4 timmar (lite mer) och diskuterade mänskliga tusenfotingar, lukten på låssasmetmask, musik, Kaisas extraordinära ansiktsuttryck, Hannas trasiga sockar och min osmarthet...

Seriöst, jag är inte allmänbildad ett dugg och inte särskilt smart heller.. ni vill inte ens veta.

Gnatt


Fredag


Vaknade i morse och kände mig halvt död och begraven... men tog mig i alla fall till Norsjö..
Väl där satt jag och chillade och hade som lite att göra. Ricke och Jonathan satt vid datorn.

Sen fick jag börja redigera nå bilder.

Ricke skulle fara iväg klockan 12 så han bjöd mig och Jonathan på thaimat vilket visade sig ganska gott faktiskt :) Har aldrig ätit det förr typ (A)

Efter det for vi tillbaka till Rickes och satt och chilla, sen efter ett tag kom Ricke tillbaka och då drack vi monster och redigerade mer bilder och gjorde en skylt.

Tiden gick himla fort och när ja kolla på klockan va den redan halv fem. Så då skjutsa Jonathan mig till Britt-Inger som jag skulle åka med. Men eftersom det var typ en kvart kvar körde vi runt lite och ingen av oss kan Norsjö, så ja trodde fan att vi inte skulle hitta tillbaka i tid, men det gjorde vi tack och lov!

Lovar att denna dag var rätt så chill :) Inge mycke kroppsarbete vilket var tur för jag har ont i ryggn...



OC

Har legat med värmekudden runt nacken ikväll och sett OC :) turns out Viktor var upptagen med annat så jag har bara legat hemma och chillat. Faktiskt ganska skönt!

Nu ska jag gå och borsta tänderna sen se ett avsnitt till innan jag joinar John Blund!

Gonatt


Torsdag

Vaknade i morse, trött som fan, och ville verkligen inte kliva upp... men jag gjorde det ändå.. Sen blev det iväg till Norsjö med Frida (syrran) i baksätet. Hon skulle vara där och praoa idag :)

Det första vi fick göra när vi kom dit var fota. Så jag, Frida och Jonathan använde oss av fantasin och använde massor med rekvisita :) Bilderna blev kanske inte sådär jättebra, men roligt hade vi i alla fall :)

Sen blev det att trycka kepsar och innan vi for hem fick vi trycka varsin t-tröja.
Här är min:





På vägen hem blev vi stoppade av polisen... men nu är vi äntligen hemma,
och jag väntar på att Viktor ska höra av sig...




softa


Efter jag kommit hem från praktiken drog jag nästan direkt till Viktor. Där var han, Fripp, Zot, Andreas och Nicke :)
Vi satt och prata en stunn sen såg vi en film.. Men innan filmens slut hann tre dra och två somna.. + att Viktor planerade att gå och lägga sig innan filmen slutade så ingen såg klart den x)

Det blev som en vanlig kväll hos Viktor. Börjar bli en vana numera.. Att man drar dit efter praktiken, är social, her på en film och somnar/far hem x) men jag gillare!!

Nu ska jag sova!

Dagens citat:
- Vare då ja hade rakat? Eller hade jag pottfrilla?... Du vet, ja hadd ju såndär pottfrilla en gång i tiden vettu..!


Onsdag

Ricke är frisk, vilket betyder APU idag :) Har gjort samma sak i stort sett hela dagen... Tryck på tröjor... Har fett ont i ryggen nu... Men jag ska troligen till Viktor ikväll, så förhoppningsvis får jag låna hans massagestol (A)

Ricke har farit, så det är bara jag och Jonathan kvar. (En praktikant som började i veckan)

Snart ska jag börja dra mig hemmåt Malå!


Dags för sängen

Ikväll har jag varit med Viktor och Frippe. Vi såg två filmer, varav ena sög stenhårt.. Dom sa typ max 20 meningar i hela filmen.. Valhalla Rising tror jag den hette, och den andra minns jag inte..

Sen såg vi River Monsters... Ja, det är ju ett program i sig... som gör att folk inte längre vågar bada.... Kommer seriöst aldrig bada mer... iaf inte där det är djupt...

Där satt vi alla tre, värsta nostalgi.. Ingen av oss kommer bada.. hahahaHAHAHAhaa

Nu är jag hemma.. Ska snart sova. Ricke är frisk imorgon så det blir Norsjö.. jee..

Någon dunkar musik utanför mitt fönster, så ska ta och somna till de nu...

Gnatt


Kräm

Har just ätit middag, kräm.. Även sett några avsnitt OC!

Man blir helt loj i kroppen när man sitter hemma heldagar.. Men kan egentligen inte säga annat än att det är ganska skönt!

Ska snart gå och duscha sen blir det troligen att fara till Viktor, men vi får se!


Tisdag

Ännu en ledig dag :) Känns faktiskt ganska bra! Har legat och dragit mig till nu, och startade just datorn och gjorde en banansmootie :) Den blev inte nå god.. men de är detaljer..

Sitter och lyssnar på musik nu, men ska snart fara ut och steka och kanske även fara om hos Farmor och se om hon behöver handla något :)

Sen vet jag inte vad det blir.. Det får vi se!


Burn down the system




Skön kväll

Efter jag hade ätit middag drog jag mig till Viktor där grabbarna var :) Vi chilla och dom sprängde smällare i petflaskor och grejer... moget.... Viktors altan liknar lite av ett slagfält nu...

Sen såg vi Wolfman och den funkade väl. Efter det käka vi nå macker sen började vi på en till film.. men trött som jag var så somnade jag och Viktor väckte mig efter ett tag, då for jag hem...

... och på vägen hem skicka Ricke ett sms att han var sjuk imorgon också, så jag skulle få vara ledig då med!

NICE


Måndag

Vaknade i morse och hade fått ett sms av Ricke där det stod att han hade blivit sjuk och jag skulle få vara ledig. Kändes bra, så då la jag mig i sängen igen och såg tre avsnitt av OC innan jag hoppade in i duschen och sedan gjorde mig klar.

Efter det mötte jag upp Viktor sen for vi och käka lunch på nilaskolan. Det var inte mumma...

Nu har jag chillat med Linn och Frida en stund men ska snart ut :)



Myskväll

Kom till Viktor vid sex typ. Där var även KG och Hanna :) Vi chilla i Viktors rum tills Lunken, Frippe och Nicke kom dit :) Då chilla vi ännu mer.. Såg hockeyn gjorde vi också!

Sen for alla utom Viktor, såklart, och så jag och Frippe. Vi såg Kung Fu Panda men precis som varje dag förra veckan så hann vi bara se halva innan dom somna och jag for hem.. hiih

Nu ligger jag och lyssnar på musik och diskuterar tvätt med Kaisa. Hon har tvättat typ 5 maskiner nu, men är äntligen på hennes sista x)

Gnatt


Pappa och Farmor


Foto & redigering: Lovisa Åström




Lite vatten...

För någon dag sedan var jag ute och övningskörde med pappa. Sen for vi och hämtade farmor och tänkte visa henne hur grymt mycket vatten det var i stugan. Så vi körde dit (och jag fick beröm av henne för att jag körde så himla bra ;P )

När vi kom dit tog jag upp kameran och fotade vattnet, som hade stigit ändå upp till lillstugan! Det var sjukt mycket vatten...




Ser ni stocken mellan dom där två träden?
Den brukar alltså vara typ tre meter från vattnet och två meter upp från vattnet..
Då vet ni ungefär hur grymt mycket det har stigit x)


Black and White






Foto: Johanna Luoto
Redigering: Jag
På bild: Jag


17 again

Hallå där! Har just sett 17 again med Kaisa. Den var faktiskt ganska bra.. Jag har även ätit nyss. Blev fetmätt... Och snart ska jag tvingas gå och köpa glass med syskonen.. Hahah nä ja skoja, inte så negativ!

Sen efter det blir det Whipe Out med Viktor och KG :) Sen efter det hem och sova direkt! Tagga nästa vecka!

piz


Söndag

Har just vaknat typ. Legat och dragit mig till nu i princip. Har även hunnit städa en snabbis på cirka fem minuter ;) Och nu ligger jag och lyssnar på musik!

Ska snart gå upp och sminka Linn som jag hade tänkt fota lite ute idag. Sen skulle Kaisa höra av sig åxå :)


Helgalet

Vafan ska vi göra ikväll var den stora frågan hela dagen...?

Jag och Hanna ville ut och dra ihop nå folk och spela brännboll eller nått i det fina vädret. Men vi insåg snabbt att vädret skulle ge vika.. Så vi ringde runt lite och det blev poker hos Rikard. Vilket jag inte var så taggad på... Och mindre taggad blev jag när vi kom dit. Var inte ens med och spelade... men efter att det hade gått en evighet var det äntligen över..!

Då drog vi oss hemmåt, men under tiden fick jag ett sms av Jim som skrev: "Kom hit :)". Så då blev det att cykla vidare till Zotis :) Där höll grabbarna hus så då softa vi med dom ett tag. Åkte bil, ritade fula gubbar och lyssna på soft musik. Helt klart de roligaste som hänt i helgen! Även fast det låter helt patetiskt... de där med gubbarna.

Nu har jag nyss kommit hem och ska snart gå och lägga mig!

Ska först bara bjuda på en helskön låt:





Lördag

Sov till tolv, då kom Fanny och väckte mig. Sen bestämde jag med Kaisa att vi skulle göra nått, så då hoppade jag in i duschen innan hon komme..

Efter det våldgästade vi Hanna, och vi har varit där till nu. Bara hängt...

Ikväll vet jag inte än vad det blir.. Kaisa skulle i alla fall komma hit när hon hade äte. Sen blire att ringa Hanna och kanske Viktor och dom :)


Bilder från branden














Yesterday

Igår efter kalaset mötte jag upp Kaisa, Jim, Hanna, Viktor, Laggen och Lina på torget. Sen blev det upp till backen och grilla med ännu lite mer folk :) Det var faktiskt riktigt soft!

Vi chillade ett tag där uppe i en kåta och hade kul.
Sen for vi ner på byn ett tag och efter det drog sig folket hem till Laggen. Viktor faceplanta och bada och William krascha i båten, osv!

Drog oss sedan hemmåt och sov. Kul kväll!


Fredag

Praktiken idag var hur soft som hellst! Började med att göra klart skyltarna till OK. Sen satt jag vid datorn och lyssnade på musik och chilla lite, för Ricke var på Novicom.

När det var lunchdax bjöd han mig på kycklingsallad som var guld värt! Satt ute i solen och åt, sen for vi och åkte motorcykel! :) Hur kul som hellst, trots att hjälmen höll på flyga av ett antal gånger... Fick även en monster! :)

Haha snacka om chill det var!

Har just kommit hem från Vikot nu och ska käka burgare, sen till farmor på kalas. GRATTIS!

 


Fredag!

Kändes som lördag då jag vaknade i morse, men så kom jag på "Helvete, det är fredag" vilket kändes tungt eftersom jag var tvungen stiga upp ur sängen och åka till Norsjö...

Men det kändes samtidigt bra för att vi ska grilla i backen ikväll och det kommer nog bli skoj! + att jag bara jobbar till tre idag :)

Väl framme i Norsjö fick jag vänta på Ricke som var på väg från Skellefteå. Sen när han kom gjorde vi klart skyltarna till OK. Efter det var han tvungen att fara till Novicom och hjälpa till, men han ska komma och hämta mig om en kvart så ska vi fara och käka...

Bjuder på en skön låt:




Be free

Efter att jag kommit hem fån APUn och nästan drunknat på vägen hem då vi åkte bil (JA. Det är ASMYCKE vatten i Malå. Typ översvämmat...) då la jag mig och såg ett avsnitt OC. Sen bestämde jag med Jim att vi inte skulle göra nått ikväll, och så såg jag ett till avsnitt OC.

Jag hann dock bara se halva innan Viktor ringde och sa att han och Frippe va hemma hos han och ville jag skulle komma. Så då blev det att fara dit och chilla ett tag.

Vi såg klart filmen vi börja på igår, sen lyssna vi på musik och chilla! KG tittade även förbi :)

Nu har jag nyss kommit  hem :)


Säger Gnatt med denna låt:




Novicom Data

Sitter på Novicom nu och fick fördriva lite tid vid datorn. Ricke och nån annan jobbar, och det är så jävla lugnt, så jag behövdes inte ute i affären..

Ska åka hem om en timme ungefär, och så skulle jag få sluta tidigare imorn! Så då hinner jag med tre-bussen! Awesome =)

Blir nog att bara ta det lugnt ikväll tror jag.
Jim skulle till Lycksele med Anton så jag vet inte när dom kommer hem.. Men istället kan jag se OC!!


Foto & Reklam

Sitter och redigerar och beskär konfirmationsbilder nu. Har även nyss gjort klart alla studentplakat som skulle göras och skäras idag. Ricke är på Novicom. Han hade lovat att han skulle jobba där idag, imorn och på måndag. Så, så fort jag är klar med bilderna ska jag gå dit och hjälpa till där! :)

Sen blir det att åka hem till Malå.
Kommer väl dit ungefär halv sju och då ska jag ringa Jim så kanske vi ska hitta på nått :)

Höres


Home


Foto: www.ricke.nu


Kom just hem från Viktor! Sen sist jag skrev ha vi hunnit spela mer, eller dom ha spela.. Vi ha skratta massor, prata och så har jag läst enn serietidning :)

Sen drog alla utom Frippe som skulle sova där. Så då slog vi igång "I love you Beth Cooper" sen drog jag efter en stund :) Kommer vara död imorn!

Taggar verkligen helgen! Inget planerat, men bara för att få sova!


Hos Viktor!

Sitter hos Viktor nu med grabbarna :) Dom sitter och spelar tv-spel och diverse! Blir nog att bara softa och ta det lugnt ikväll. Blev ganska stressig dag på APUn.. Mycket att göra på lite tid, eftersom jag bara var där till tre. Men det gick bra ändå!

Nu ska ja gå och joina klubben!


APU

Sitter på APUn nu men ska börja gå till bussen om typ 20 minuter :) Tycker vi har hunnit ganska mycket idag! Men det ska ändå bli skönt att komma hem tidigare!

Jag har även kuttat mig själv på tre ställen på händerna idag... Utan mening, men ändå....

Aja, skriver sen! :)




Onsdag



Har just vaknat och fikat och ska göra mig klar sen hinna med bussen..
Ja, jag ska åka buss idag. Men då  slutar jag förhoppningsvis tre, för om jag slutar halv sex måste jag åka buss tre timmar...

Höres


Ey

Kvällen spenderades hos Viktor med Frippe, Macke, Anton och Jim :) Vi såg hockey och Sverige vann! Sen for nästan alla och då såg jag, Viktor och Frippe Kick Ass. Eller jag såg en stund sen drog jag mig hemmåt.

Då vet ni...!


:)



Saknar dig redan gumms <3


Tiis

Fett trött i morse, men direkt jag kom till Rickes blev det energidryck och igång med arbetet. Vet inte hur många tröjtryck jag gjorde idag?! Även lite annat hann vi med också!

Sen for vi och köpte glass mitt på dagen och det var fett soligt ute där, trots att det regnade i Malå.. Jag lixom bara glider omkring på en räkmacka där :) Men det är bra! Alltså, nu menar jag inte att jag inte gör saker.. För det gör jag! Men jag tycker att det är kul, allt jag får göra där. Så det blir inte speciellt jobbigt och tiden går fort.

Fick sluta tidigare idag, så då gick jag dom fem milen hem till Malå, i det härliga vädret. Fast när jag kom till Malå började det regna...

Okej, ja skämta.. Jag gick inte ända till Malå, men jag gick en bit i alla fall :)

Nu sitter jag uppe hos Viktor... men har inte sett till han än....
är typ här själv?! Nämen jag tror att han är i duschen... Det låter då så :)


Gnatt gott folk!

Kom till Viktor och fick lite av en chock när Hanna satt i soffan!? Frågade varför hon inte var i Lycksele och hon sa att hon hade hoppat av. Men snälla, den gick jag inte på...

Sen kom Anton och Frippe så då såg vi en film. Shutter Island. Den var mysko, men ganska bra.. Både jag och Hanna skratta som fan i slutet... (A) för er som inte har sett den, GÖR DET! Då fattar ni! :)

Sen drog Hanna och då softa vi ett tag innan alla skulle sova så då gick jag hem :)

Träffade Jim och Tony på vägen, så jag fick skjuts :) Guld värt!

Nu ska jag sova :)


Svanar


















Work!



Ricke hämtade upp mig i morse och då åkte vi och fotade personalen på SCC
(?) Det gick hyffsat bra :) Sen åkte vi och kollade på en lokal, som han kanske skulle flytta till. Alltså i Skellefteå, och även en lägenhet :) Riktigt fina!

Efter det for vi och åt på Dallas och sen körde vi hem till Norsjö och drack en monster innan vi började jobba med tröjtryck och skyltar!

Nu har jag precis kommit hem. Har hunnit äta vofflor också och ska snart vara med Viktor och Frippe :)




Måndag

Ännu en vecka.. Fjärde praktikveckan, så det är alltså tre kvar. Jag har just gjort mig klar och väntar på att Ricke ska komma och hämta upp mig. Sen ska vi fara och fota litehär i Skellefteå och efter det blir det att åka till Norsjö och fortsätta jobba till halv sex då jag åker hem till Malå!

Är sjukt trött så vill egentligen bara hem till Malå och sova! Men vafan, det ska ju göras! :)


Söndag!

Vaknade i morse av att Magda ringde och sa att hon var på väg till mig!? Hoppade snabbt in i duschen, käka frulle och gjorde mig klar. Sen cyklade vi till hennes mammas jobb och hämtade bilen och körde till Folkparken och där var det typ nån marknad eller nått. Blev av med 80 spänn på mindre än fem minuter.. INTE OKEJ...

Magdas parkering var fin.. Stod lite mer mitt på vägen än alla andra (A)

Sen for vi in till stan och köpte mjukglass
och sen var hon tvungen att fara hem, så då cyklade jag hem och såg några avsnitt OC! Men det kändes lame att sitta inne när det var så fint väder ute..

Så som tur var hörde Johanna av sig när hon kom hem från Piteå
och då blev det en sväng till Coop sen hem till henne för att hämta bilen sen körde vi till Kåge lyssnandes på "I en rosa helikopter" och annan rolig musik!

Grillning i Kåge,
men det var inte mycke drag, så vi for hem ganska snabbt och nu ligger jag här.. Ska se ett avsnitt OC innan jag går och lägger mig!

Gnatt!


Igår kväll

Igår kom jag som sagt till stan, men jag hann precis landa innan Linus, Sanna och Fredrik hämtade mig och vi for ut och ragga en stund. Sen for vi hem till mig igen och spela skipbo och efter att ja hade förlorat två gånger for vi ut och körde mer bil. Ändå till typ två på natten..

Lyssnade på konstig musik, kolla på dragna människor, käka på krysset och körde nästan över en fet skeppsråtta hann vi göra innan dom skjutsade hem mig och jag sa gonatt!



Skellefteå

Övningskörde till Norsjö med pappa, sen tog jag bussen därifrån till Skellefteå. Kändes himla konstigt att åka hit en lördag! Men nu är jag i alla fall framme och har just cyklat till Coop och köpt lite mat..

Vi får vad som händer ikväll!

Höres!



Lördag

Kom hem från jobbet för ett tag sen och käka lunch, sen bestämde jag med pappa att han ska skjutsa mig till stan klockan halv sex, och innan det ska vi äta hämtpizza!

Sen får vi se vad som händer ikväll... men imorn ska jag i alla fall vara med Magda! wiie!

Det är asnice väder ute! 22 grader i skuggan! Så jag ska gå ut och se om nånting vill fassna på bild! ;)



Maten igår


Kyckling, kurrysås och ris



Rastasallad





Efterrätt


Naglar




Jobb

Jobbar 10 - 13 idag! Sen blir det att fara hem och käka lunch och bestämma med pappa när han vill skjutsa mig till Norsjö, sen ta bussen till Skellefteå. Troligtvis så blir det redan ikväll, men kanske även imorn. Har inte bestämt mig än..

Men i alla fall så ska jag dit för att då slipper jag åka buss dit på måndag morgon, för jag och Ricke ska fota i Skellefteå då.. Och så ska jag vara med Magda imorn! :)

Back to work!


Matlagning och HPmaraton

Lagade gomat när jag slutade jobba! Kyckling och ris med lite annat! Även efterrätt men jag bjuder på bilder imorn istället :)

Ikväll har vi sett Harry Potter hos Daniel och nu blire OC :) Natti natti


Rubriken talar för hur länge det är kvar av jobbet idag. Det har gått ganska bra, trots att det känns likadant varje gång man jobbar långa dagar. Alltså det känns som om man har varit här i typ en vecka.. Men det är väl bara för att jag är ovan. I sommar blir det andra bullar.. Varje dag i fem veckor!? höhöh

Efter jobbet blir det stressa till Ica och köpa lite grejer sen hem och laga middag till pappa och tvillingarna. Fanny och mamma är i Göteborg och pappa hade tänkt steka pyttipanna så jag erbjöd mig att laga mat istället. Vem fan vill ha pytti på en fredag? (A)

Ska i alla fall bjuda på något kycklingaktigt med kurry och ris.
Sen blir det efterrätt också! :) MUMMA!

Ikväll blir det nog att vara med gammgänget skulle jag tro!




Morning

Har just fikat och gjort mig klar, och det är en timme kvar innan ja ska gå och låsa upp på jobbet så tekniskt sett skulle ja kunna ha sovit en timme längre.. menmen..

Som sagt, jobb idag, 10 - 18 sen efter det får vi se vad som händer..

Bjuder på en låt:




Spöregn



Har varit och spelat poker med grabbarna ikväll!
Det gick väl bra, men det var inte lika roligt som det brukar vara.. Kanske för att man ha spelat det för mycket, trots att det var ett bra tag sen sist.. Sen börja de spöregna också. Kanske en förhandsvisning på hur sommaren kommer att bli? Hoppas inte..

Nu ska jag sova och tagga inför jobb imorn!




Pokerkväll

Har sett OC och nu ringde Torben och fråga om jag ville vara med och spela poker. Och det vill jag för det var ett jävla tag sen.. Och mamma har också ringt och sagt att dom har landat i Götet så det är bra!

Hörs sen :D


Första avklarad!

Har just sett klart första säsongen OC! Så nu blir det att börja på andra och så ska jag snart äta också. Vet faktiskt inte vad som händer ikväll...

Skriver sen..




Fridas

Har just fixat Fridas blogg! KIKA HÄR!


Röd



Ledig idag och det känns awesome!


Viktor ringde och väckte mig typ halv 11 i morse och det kändes mindre bra... Fast jag hade iofs sagt att han skulle höra av sig... MEN inte direkt han vaknan :O hahah.. nämen han ringde i alla fall och fråga va jag gjorde och sa att han och Zot va hos Frippe så jag skulle höra av mig när jag hade stigit upp vilket jag gjorde ganska direkt. Men istället för att fara till dom for jag och övningskörde med papput :)

Nu har jag precis kommit hem och nu vill Viktor att jag ska följa till Zot och hämta hans glasögon han glömde igår, men jag hade tänkt se ett avsnitt OC sen fara ut och gå.. Vi får se hur det blir med den saken!




Spårat


Mötte upp Jim, Sot och Simon tidigare idag, sen blev det att följa dom hem till Fripp och kolla på hans nya lägenhet :)

 

Sen for jag hem och sa hejdå till mamma och Fanny som skulle till Göteborg och efter det mötte jag upp Jim och Sotis igen :) Sen for vi till Frippe igen och softa. Lyssnade på musik, kolla på tv, drog den där om rödluvan, skratta. Ja ni hajjar.. Hade kul, till en början i alla fall. Sen blev det cp och sen kul igen :)

Ja, vad ska man säga om kvällen? Tror rubriken säger allt :)

Onsdag

Har just ätit och ska strax ringa Jim :) Det blir nog att vara hos Fredrik ikväll med lite folk :)

Hörs sen!

Akut uppdrag

Hann vara på APUn i Norsjö en och en halv timme idag innan Västerbottens Folkblad ringde och frågade om vi kunde ta bilder åt dom på branden som ägde rum på sågen i Malå. Så då blev det gasen i botten till Malå och fota den. Hela spånhuset brann typ ner..

Kan visa bilderna jag tog senare. Men Ricke har dom i Norsjö just nu, för han fotade också! Så jag får dom tidigast på måndag :)

Vi hade varsin kamera så det blev många bilder! Men det var roligt att få vara med på ett sådant uppdrag!

Ni kan läsa om branden HÄR.


Norran - Artikel

Nu har en till artikel som jag hjälpte till med under APUn på Norran publicerats. Den handlar om vattengympa för gravida och bilden har jag tagit även om det står något annat. Hon har bara inte kommit ihåg att ändra (för det står Britta automatiskt, om man inte ändrar:)

Läs artikeln här!


OC

Har just sett klart ett avsnitt OC och nu har jag bara två kvar av första säsongen :) Har även målat naglarna och skonat nacken med värmekudden :) Det var skönt, eftersom jag har sjukligt ont i nacken idag...

Nu ska jag sova :) Gnatt


Skönt!



Har precis varit ute och gått en timme och sen träffade jag Marie
på vägen hem så vi stod och surra ett tag :) Nu håller jag på att redigera en bild i PS men ska snart gå och duscha och fika :)

Sen ska jag se OC :) med Fanny, om hon inte har somnat av pillret hon fick från sjukan (A) hihi
Och om jag hinner ska jag måla naglarna :)

Skriver snart!


Tisdag

Var på praktiken och det var kul som vanligt, sen fick jag sluta tidigare så då kom jag hem till Malå vid halv sex ungefär.

Mamma kom hem från jobbet typ då också och en stund senare kom Fanny hem och hade hjärtklappning så då blev det akut på sjukan! Efter massa prover osv fick hon ett lugnande piller sen ska hon tillbaka imorn, men för nuläget är det i alla fall okej :)

Nu ska jag fara ut och gå tror jag :) Skriver sen!


Portfolio



Har skrivit ut lite bilder till mitt portfolio
nyss och nu sitter jag och lyssnar på musik och skriver med folk. Ska ta mig tid att läsa lite bloggar som jag aldrig längre gör nu för tiden..

Sen ska jag kanske se ett avsnitt OC innan jag går och lägger mig!



Dagens låt!




Första dagen på Foto Reklam!

Idag var första dagen på foto och reklam i Norsjö. Det var faktiskt riktigt kul! Fick trycka kepsar, fota, labba lite i PS och byta en gigantisk skylt på en byggnad!

Vi åkte traktorskopa upp sen skulle vi hammra lös bitar från den skylten som skulle bytas ut och jag råkade hammra lös en fet bit som flög på Ricke.. Det var pinsamt x) HAHA, men den hammra han på mig så då blev vi kvitt :)

Kan inte säga att jag är annat än glad som valde att ha APU där! :)




Rickes

Nu har jag just vaknat och håller på att göra mig klar inför praktiken på Rickes Reklam i Norsjö :) Men jag kan inte skriva mycket mer nu, för min skjuts kommer snart!

Höres


Bilder

Var och fotade idag:


















Söndag

Idag har jag sett film med Viktor och Hanna :) Jag såg början och slutet eftersom jag somnade i mitten.. För tro mig, det var världens längsta film.. Eller okej, inte. Men den kändes vara det i alla fall..



Sen for ja hem och käka middag och for ut och gick med Frida en stund :) Sen har jag övningskört och kollat på fotboll :) Nu väntar KALAS!

Grattis Sofia! 


 





Igår kväll

Igår kväll for jag till Hanna och sen komme Kaisa efter ett tag. Vi satt och lyssna på musik en stund sen for vi hem till mig och hämta en tröja och lite annat :) Sen for vi hem till Hanna igen och drog lös till lite musik!!!

Efter det for vi till skolgården och träffa lite folk, sen for vi och gunga x) Sen for Kaisa hem och då gick jag och Hanna och strosa runt lite innan vi ringde Viktor och mötte han. Då blev det kallt så då gick vi till Hanna.

Sen kom Jim och Danne förbi...

Sen blev det kväller och då gick jag och la mej :)


Nice work!

Efter jobbet blev det hem och äta rester - tacos, sen for jag och pappa ut och gick/sprang :) Förutom att jag hade kramp i högra foten hela vägen var det riktigt skönt. Känns bra att ha gjort bort det idag :)

Nu har jag precis målat naglarna, duschat, ätit middag och gjort mig klar :)

Och håller på att smida kvällens planer med Hanna :)


Gammalt

Hittade några gamla bilder från då jag red på Ytterbergs hemsida. Kan inte fatta att det har gått så lång tid. Alla hästar man har tagit hand om, som har kommit och gått... Saknaden är stor!



Tippy


Linda


Sharille


Pirat


Jag ;)


Snyft

Nu är min praktik på Norran i Malå slut för den här gången... Jag har haft väldigt kul och jag skulle få komma tillbaka om jag ville :) Skött mig bra har jag också gjort. I alla fall enligt mitt skriftliga omdömme jag fick (A)

Har lärt mig mycket och tagit för mig. Det gäller att inte vara försiktig i den här branchen! Eller det beror ju på vad saken gäller, men när det gäller att prata med folk så måste man vara utåtriktad och bjuda på sig själv. För det är en stor del av vad man gör. Varje dag pratar man med folk man inte känner och träffar alltid massa nytt folk :) Det är kul!

Vi avslutade dagen tidigare än vanligt, och hade avskedsfika på slutet :) Är tacksam för jag fått denna möjlighet, för jag kan säga att jag har lärt mig mer än jag trodde att jag skulle göra. Mycket mer!


Länkar till två artiklar jag har hjälp till med som har publicerats på norrans hemsida:

Matteprojektet

Ingen finalplats för Ockeds



Dagens citat

"Visst int göre nå om man slicka på ögoninflamation?"

                                                                             Frida


Städoman

Har just städat. Okej, det är en mening som jag skriver rätt ofta, men ja måste säga att det jag menar med städning är inte att dammtorka, damsuga och skura. Utan när jag städar plockar jag upp mina kläder och diverse annat från golvet.

Sen hamnar dom där nästan lika fort som jag plockar upp dom ändå, så därför blir det att jag "städar" rätt ofta.. Dock är det rätta ordet "Storstädning" när det gäller att dammsuga osv för mig :)

Så nu vet ni!





Last Day

Sista dagen på Norran tillsammans med Britta idag.. Känns lite tråkigt faktiskt.. Det har varit mycket mer kul än vad jag först förväntade mig och dom här två veckorna har gått himla fort!

Samtidigt tror jag ändå att det kommer bli kul på Rickes Reklam i Norsjö också! Där stannar jag ju fyra veckor :)

Nu har jag lunch och mamma bjöd mig på Dungers. Vi åt kycklingsallad med kurry och det var himla gott! Nu har vi just kommit hem och chillar lite tills vi börjar jobba :)

Tänkte bara säga att vi var i Arvidsjaur igår, hela familjen, och tömde Dollar (A) och jag körde hela  vägen hem :)




Näst sista

Idag är det näst sista dagen på norran och vi har just skrivit en artikel om borrkärnor. Mine On-Line Service, som är ett företag från Finland, hade visning för deras metoder att förenkla arbetet med borrkärnor. Det var väldigt intressant, och jag lärde mig att istället för att bryta sönder dom och analysera, som tar en massa tid, kan man med hjälp av en ljusstråle scanna hela borrkärnan, utan att bryta sönder den. Plus att man sparar massa dyrbar tid!

Jag fotade även massor under tiden :) Håll utkik i norran nu då!

Nu vet jag inte vad vi ska göra riktigt...

Hörs sen


Onsdag

Har inte gjort mycket hittills idag på APUn, vi har mest chillat, fikat och läst tidningen. Men det kommer! Halv fyra ska vi göra intervjuer på gravida mammor :)

Jag har lunch nu och har just käkat på skolan med Viktor och ska snart tillbaka till norran :)

Som alla vet så ligger Nokia 3310 i koma, och chansen att den ska vakna är ytterst liten! Så nu har jag fått igång min Ericsson som jag hade för typ ett år sen. Den funkar tills vidare :)

Fortfarande samma nummer! 070 676 41 74






Tis

Nu ikväll har ja börjat på städningen, rensade även garderoben med kläder. Sen for jag och Frida ut och gick med hundarna :)

När vi kom tillbaka såg jag och Fanny ett avsnitt OC
och nu ligger jag i sängen och ska snart sova!

squieeee


Fransk Manikyr

Målade naglarna igår och det blev fransk manikyr som det vanligtvis brukar bli nu under senaste tiden. Men nagellacken håller på börja bli gamla, så under tiden jag hade lite att göra idag på APUn satt jag och rev bort bitar, som vanligtvis brukar vara svårt om nagellacket är nytt, men det var ganska enkelt och roande^^

Så nu ska jag måla naglarna igen, och denna gång blir det nog lite färgglatt! :)


Yttrande

Har just kommit hem från APUn, och jag har fått göra diverse olika saker. Bland annat leta fakta och göra några telefonintervjuer. Sista timmen hade hon ett föredrag om tryckfrihetslagen och yttrandefrihetslagen, som hon egentligen skulle ha tidigare idag för massa andra, men det blev inställt, så då berättade hon lite kort för mig istället.

Vi som bor i Sverige tänker egentligen inte på hur grymt slappt vi har det. Då menar jag med att man får tycka och tänka som man vill och man behöver inte vara rädda för att säga det. I de flesta andra länder kan man bli straffad om man "tycker fel". Alltså man får ju tycka som man vill, men man får inte yttra sig om vad som hellst. Man måste vara försiktig. Men visst, vi har ju några regler här i Sverige också. Till exempel att man inte får trycka vad som hellst i tidningen eller fota och lägga upp bilder på vem som helst och så vidare.

Nu ska jag gå och se Mysteriet på Greveholm med Frida ;)



Bild






Lunch

Har just käkat lunch och ska snart tillbaka till Norran :) haha, ja skojade bara i inlägget tidigare. Det var inte alls idag bilderna var där: Det är imorn! Jag ligger en dag före (A)

När jag kommer hem efter APUn blir det:
* Försöka städa
* Fara ut och gå 
* Fixa portfoliot
* MAXA OC!



Ja vet att jag nyligt har lagt in den, men den påminner mig om dagen hittills! :)


Tisdag

På väg att göra mig klar för APUn. Lyssnar på Collie Buddz och chilla lite :) Idag kan nog bli en lång dag, men jag hoppas att det går ganska fort ändå^^

Kolla tidningen idag :) Mina bilder är där (A)

Hörs sen!


Måndag

Sitter och kollar på tv med familjen nu :) Har just målat naglarna. Fransk manikyr, och det blev riktigt snyggt!

Jag har inte kunnar skriva tidigare, för internet hemma var fucked up...
Men nu funkar det, i alla fall för tillfället^^ Efter APUn övningskörde jag lite, sen for jag och mamma och hälsade på Maria och Uffe :)

Efter det blev det lite film och nu sitter jag här :) Alltså inte så händelserik dag.. men det är skönt!

Saknar dock folket i Skellefteå, så om allt går som jagg vill så blir det att fara dit i helgen :)

HÖRES


Lunch

Har lunch från praktiken nu :) Och passar på att skriva ett inlägg. Jag sitter och skriver med Kaisa på msn, som också har lunch nu. Hon har just lagt en kabel, och det låter som en bra idé!

Skämt åsido, nu ska jag joina mamma på altanen! Solen lyser ju ftw! :D



hörs sen!


Sweet dreams!

Nu har jag och Fanny sett två avsnitt :) Så nu ska jag gå och lägga mig :)

Bjuder på en gammal bild:
(notera gammal)




Kalas!

Efter att vi har varit hos farmor har jag hunnit med att sätta upp nå dansaffischer på anslagstavlorna i Malå, som var en uppgift från norran :) Sen ha ja varit med Viktor och Jim en stund, och träffa Kim. Sen for jag hem och käka middag och efter det såg jag och Fanny ett avsnitt OC :)

Efter det blev det kalas hos farbror Börje :) GRATTIS!

Nu ska jag va social ett tag, sen blir det nog att se tv
med familjen, eller OC med Fanny :) Vi är på tolfte avsnittet (A) FROSSA...

Hörs sen!


Farmor

Har just varit och hälsat på farmor med mamma, pappa och Fanny. Vi pratade om olika länder, eftersom vi hittade pappas kartbok från då han gick skola x) hahahaha

Nu ska jag ut på byn och sätta upp nå affischer sen kanske en sväng och säga hej till Viktor och Jim :)

Sen blir det nog att nöta OC med syrran :)





Söndag

Vaknade nyss av massa buller och hörde att det var pappa som dammsuga källartrappen. Och joo, man hör vem i familjen det är som dammsugar. Även springer i trappor!

Sen gick jag upp och käka gröt till frulle, men kan inte säga att jag var särskilt hungrig...

Nu sitter jag här och lyssnar på musik och väntar på att jag ska köra och hämta Fanny i Ytterberg :) Alltså övningsköra. Sen ska vi se OC!

Blir förmodligen att chilla hela dagen..
Precis som igår, dock så kommer jag troligtvis inte göra ett skit ikväll, vilket jag gjorde igår... Men är typ less så..

HÖRES





gåshud


Bilkurra!

Ikväll blev det en snabb sväng förbi Viktor och Jim. Sen kom Lina och compani förbi och då blev det bilkurra med massa andra :) Jag åkte med Kim och Åbban, men vi var inte direkt insatta måste jag säga.. Satt mest och höt åt dom inkompetenta ledtrådarna x)

Nu blir det nog att se ett avsnitt OC sen somna till det :)

Nattz!



Lördag

Vad har jag gjort idag..?

Jo, jag vaknade klockan 12, kollade ut genom fönstret och såg att det snöa som fan.. Tänkte jahapp, blir att vara inne idag. Sen käka ja gröt och slog på en film..

När den var slut kom jag på att jag har OC säsong 1 på datorn. Och från då till nu har jag sett det. Och klockan är vadå?.... ÅTTA!

haha ingeliv... Nämen det har faktiskt varit rätt skönt måste jag säga!

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen fråga Viktor om jag får komma en stund.. :)

HAHAHA ja just de, igår när vi bada badtunna tappa Torben min mobil i vattnet x) han fick världens skuldkännslor men trots allt var det ju bara en 3310 (A) Men visst, kan inte säga att jag hatar den...

Det var ju trots allt en livs levande 3310...





RIP



Igår

Igår for jag till Viktor vid åtta. Sen började folket dyka upp :) Vi hade allmänt trevligt. Tog kort, spelade kort och dunka musik. Sen fick vi skjuts av Tony ner till majbrasan!

Efter det for vi till Viktor en stund till innan det blev vidare till Laggen och bada badtunna!

Men kom igen...


RSS 2.0